Hoe worden zonnepanelen gebruikt?

Met zonnepanelen is het zelfs in Nederland mogelijk om stroom mee op te wekken. Als er te veel stroom opgewekt wordt, bijvoorbeeld rond een uur of 13.00 of 14.00, is het mogelijk om dit overtollige elektriciteit terug te leveren aan het net. Hier krijgt u een vergoeding voor. Er zijn verder 2 belangrijke punten:

1. Uw dak moet richting het zuiden staan

De zonnepanelen zouden ruwweg op zo een hoek van 45 graden staan en richting het zuiden gericht zijn. Er mogen geen bomen, gebouwen of andere objecten die schaduw kunnen veroorzaken in de weg staan.

2. U bespaart op uw elektriciteitsrekening

U kunt uw elektriciteitsrekening met enkele honderden euro’s per jaar verminderen. De elektriciteitsprijzen zijn naar verwachting nog verder stijgen in de komende 20 jaar, wat betekent dat het bedrag dat u bespaart in de loop van de jaren alleen maar groter wordt. De besparing is afhankelijk van het systeem, de capaciteit, het gebruik van elektriciteit in uw woning en allerlei andere factoren.

De prijzen van zonnecellen zijn gedaald

In 2000 kostte een zonnepanelen systeem zo een 19.500 euro. Het terugverdienen van zo een systeem duurde ongeveer 15 jaar. Als u vandaag de dag een zonnepanelen systeem wilt aankopen is het bedrag dat u kwijt bent een stuk lager. Daardoor is uw systeem ook sneller terugverdient. Een systeem met 12 zonnepanelen wordt verkocht voor zo een 5000 tot 8500 euro.

Zonnepanelen schuin dak

Naast de zonnepanelen op een plat dak is het natuurlijk om zonnepanelen op een schuin dak te plaatsen. Kijk naar de opties om zo een goede set zonnepanelen te krijgen. Voor ieder dak kan dit weer anders zijn. Weet hoe je alle zonnepanelen op een goede manier en op de juiste plek kunt laten plaatsen.

Wanneer voor zonnepanelen kiezen?

Natuurlijk is de keuze voor zonnepanelen op een schuin dak logisch als je ook een schuin dak hebt en verder geen andere opties. Heb je wel keuze opties dan kan hiervoor gekozen worden, omdat het schuine dag goed op het zuiden ligt. Het is dan ideaal om ervoor te kiezen om het dak op de juiste manier te bedekken met zonnepanelen.

Zonnepanelen plat dak

Als je een plat dak hebt dan is dat zeer geschikt voor zonnepanelen. De zonnepanelen kunnen gemakkelijk gemonteerd worden en vaak zie je ze niet eens zo echt. Het dak van je huis blijft zoals het is. Wel fijn als je er aan gehecht bent of niet van zonnepanelen op je dak houdt. Het platte dak is dan dus ideaal en zal ervoor zorgen, dat je uitzicht niet veranderen zal.

Het is belangrijk om te weten, dat zonnepanelen op een plat dak wel in een hoek geplaatst moeten worden. Ze moeten niet plat liggen. Door ze in een hoek te plaatsen is de hoeveelheid zonlicht welke ze opvangen een stuk beter. Ook is het belangrijk om te weten dat er geen gebouwen in de buurt staan of grote bomen welke de opbrengst van zonlicht verminderen. Weet hierbij dat het hele jaar rond de zon anders staat. Volop zon in de zomer kan weinig zon zijn in de winter. Let hier op! Een specialist kan je hierbij helpen.