Zakelijk alarminstallatie

Een eigen bedrijf wil je natuurlijk zo goed mogelijk beveiligen: reden om een alarminstallatie aan te schaffen.

Wat zijn de voordelen van een alarminstallatie?

De voordelen van een alarminstallatie zijn tweeledig. Allereerst gaat er een sterk preventieve werking uit van de aanwezigheid van een alarminstallatie. Inbrekers zullen immers niet het vergrootte risico willen lopen om gepakt te worden en kiezen er sneller voor om ergens anders in te breken. Daarnaast worden inbrekers opgeschrikt door lawaai wanneer ze ook echt proberen in te breken en hebben ze kans dat de politie snel op de stoep staat. Wanneer de preventieve werking nog niet voldoende was, zullen ze nu dus zeker maken dat ze weg komen.

Wat kost een alarminstallatie?

Een alarminstallatie kun je zo duur maken als je zelf wil. Een eenvoudige installatie is al voor enkele tientjes te krijgen, maar biedt uiteraard veel minder bescherming en mogelijkheden dan een installatie van duizenden euro’s. Overweeg daarom goed wat je precies nodig hebt en wat je verwacht van een alarminstallatie. Zorg ook dat de alarminstallatie voldoende is voor je bedrijf. Bij een kas van een kweker is doorgaans minder beveiliging nodig dan bij de opslag van juwelen bij een grote juwelier.
Het is dan ook lastig om een specifieke prijs te noemen, en het is daarom aan te raden om zelf eens advies in te winnen bij een lokale specialist. Op die manier kom je te weten wat voor jouw situatie de beste opties zijn. 

Voor bedrijven

Een alarmsysteem is voor kantoren, scholen en bedrijven eigenlijk onmisbaar. Op die manier kun je je personeel, klanten en leerlingen beschermen tegen ongewenste binnendringers.

Waarom een systeem voor bedrijven?

Allereerst heeft een alarmsysteem een preventieve werking. Potentiële inbrekers zien dat een pand is beveiligd en zullen wel twee keer nadenken voor ze daadwerkelijk tot inbreken overgaan. Ze weten immers dat de kans bestaat dat ze gepakt zullen worden, en zullen liever inbreken op een plek waar ze niet gestoord kunnen en zullen worden.

Daarnaast zal een alarm de toch doorzettende inbreker betrappen en een hard geluid kunnen laten klinken. Op deze manier zal de omgeving alert worden en de inbreker er snel vandoor gaan. Het voordeel hiervan is dat je een inbreker meteen kwijt bent, maar dat kan ook een nadeel zijn. De inbreker kan dan immers niet worden opgepakt. Je kunt er daarom voor kiezen om een stil alarm te plaatsen. Dit alarm maakt geen geluid waardoor een inbreker door de politie is in te rekenen.

Bedrijven hebben het voordeel dat ze de kosten voor een alarminstallatie kunnen verrekenen met de winst. Een dergelijke installatie kost al snel duizenden euro’s, maar de werkelijke kosten hangen sterk af van de specifieke eisen en wensen.